El Club Marina no és una d’aquestes reunions secretes que decideixen el futur del món. De fet es va crear a finals dels anys 90 i es podia veure els seus integrants reunint-se al cafè Versalles del barri de Sant Andreu de Barcelona i d’un temps ençà han canviat el punt de trobada pel cafè Salambó del barri de Gràcia.
Els integrants d’aquesta banda són professors i escriptors i l’eix central de les reunions, a banda de parlar del bé i del mal (la principal ocupació humana) era parlar i comentar les lectures compartides. I com que un dels motors de la vida és aquesta necessitat d’anar una mica més enllà, fa un parell d’anys van començar a posar damunt la taula la possibilitat de saltar de la teoria a la pràctica, és a dir, deixar de parlar de llibres dels altres i fer-ne de propis.
El camí escollit va ser el del relat curt i així es començaven a gestar “Los días lábiles”, el primer recull del Club Marina que acaba de publicar Stonberg, prologat per Àngels Campos Martínez, catedràtica de Llengua i Literatura. Eugenio Asensio, Amanda Gamero, Jorge Gamero, Mercedes Gascón, Javier López, Herminia Meoro, Mariela Puértolas, Susana Tomás i Lara Vázquez són els integrants d’aquest Club que s’ha decidit a baixar a l’arena i a mostrar les seves creacions literàries amb un conte per cap que dóna forma a aquest llibre.

Jordi Cervera